Örtterapeut & Medicinman

Som jag redan berättat har vi varit ute och rest lite. Ni som missat det kan läsa mitt tidigare blogginlägg.

När vi är på semesterresa så vill vi inte ligga vid samma strand hela tiden. Vi tar gärna en tur runt och ser byarna och öarna för att hitta resmålens riktiga pärlor.

En dag hade vi bestämt att vi skulle åka till Boracays grannö som heter Carabao. Vi hade hittat ett par fiskare på en strand som lovade att ta oss över till ön.

 

 

Det var vackert att se Boracay från havet och vår båttur tog bara ca en timme sen var vi iland på Carabao. Lite dåligt pålästa om vad ön hade att erbjuda började vi vandra längst stranden. Plötsligt var det en skara med små barn som ropade Hello, hello.

De var på stranden med sin pappa som hämtade ner färska kokosnötter som de åt och drack ur. Tänk vilka härliga barndomsminnen de kommer ha om deras underbara frukostsunder med sin pappa på stranden.

Vi gick fram till dem för att fråga vad vi borde göra och vad vi inte fick missa när vi väl var på ön.

 

 

 

Pappan som hette Gilbert bjöd oss att sitta ner med hans familj och han klättrade snabbt upp i en palm och tog ner två nya kokosnötter. Färskare kokosnöt har jag då aldrig ätit och druckit, så exotiskt.

 

 

Vi kom att språka om allt möjligt med Gillbert och av någon anledning så råkade Jonas min man nämna att han är allergisk mot stenfrukter.

Då visade det sig att vi sprungit på öns Medicinman & örtterapeut, är det inte ett konstigt sammanträffande?

Han gjorde en avläsning i Jonas hand genom att titta och trycka. Han hittade punkter som var lite ömma och konstaterade vad som behövde göras.

Oj så intressant det var att prata med Gillbert, han berättade så mycket om öns örter och om sina kunskaper.

Vi fick med oss roten från ett träd, men även en flaska med färdig dryck från ett träd som han kallade Siboka o tree.  Men språkförbistringar gjorde nog att vi inte riktigt fick rätt namn. Jag har Googlat och bara kommit fram till Sambuca trädet. Men det som skiljer är att man vanligtvis bara använder bären vid olika användningsområden, men inte roten. Man skulle hur som haver koka 4 bitar i 30 minuter och sedan låta det svalna för att dricka det.

 

 

Detta avkok var särskilt bra för Jonas och hans allergier men även jag kunde dricka då det var rikt på antioxidanter. Efter vårt möte med Gillbert åkte vi en tur runt ön och fick möjlighet att dyka från klippor, se ön från sin högsta topp och bada på öde stränder.

Alla öbor som såg oss vinkade glatt. Det är inte jättemånga turister på ön så vi blev varmt omhändertagna och de gjorde allt för att vi verkligen skulle trivas.

 

 

 

 

 

 

Innan vi lämnade ön vinkade Gillbert och hans familj av oss och vi fick med oss en hel del av hans örtsamling. Det ska bli spännande att komma hem och prova allt.

Detta var verkligen ett speciellt möte och ett möte som jag är väldigt tacksam för.

Namaste ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *