Reiki

Reikibehandlingen ger en mjuk och läkande avslappning och ger känslan av att landa och att grundas. Det kan vara skönt när man lever i perioder av stress, eller helt enkelt påverkas av vårt höga tempo, att bara få släppa taget.

Reiki i sig kan inte bota sjukdomar men det finns ingenting negativt med att komma ner i den typ av avslappning som Reiki ger. Sinne och kropp får vila och ta emot energi och det finns en läkande effekt av att vara i djup avslappning.

Reiki är godkänt av WHO och klassas som rehabiliterande friskvård av skatteverket. Du kan därför använda ditt friskvårdsbidrag även för denna behandling.

I många länder så som Norge, Danmark, England och USA används reiki kompletterande inom vården och om vi reikiutövare skulle samla tillräcklig dokumentation och om seriös forskning görs så dyker metoden förhoppningsvis upp även inom Sveriges vård.

Behandlingen

Reiki sker i tystnad eller till mjuk musik. Du som ska få behandlingen bäddas in på den mjuka varma massagebädden. Du är fullt påklädd och sveps in i en filt. Behandlingen börjar med djupa toner från tibetanska klangskålar. Det är ett sätt att förbereda kropp och själ på att landa i nuet. Därefter görs en chakraläsning och balansering över din fysiska kropp för att få mer kontakt med eventuella obalanser eller områden som behöver mer fokus under reikibehandlingen.

Själva behandlingen startar med att jag lägger mina båda händer på din hjässa. Jag arbetar mig sedan ner till fötterna i ett lugnt och behagligt tempo.

Det är alltid lika fint att se energiskiftet som sker förr eller senare inom klienten.

Genom handpåläggningarna förmedlas den såkallade KI. KI är den livsenergi som vi känner av efter ett yogapass eller annan frigörande aktivitet. För Reiki frigör även blockeringar som ligger i vår emotionella, mentala och fysiska kropp och skapar ett flöde.

Hur känns Reiki och vad händer i kroppen?

När flödet drar igång kan du som tar emot uppleva pirrningar. Du kan känna av värme och ibland kyla innan blockeringen släpps. Stressnivån sjunker och många känner det nästan som att de somnar, men det som sker är en extremt djup avslappning.

Visst somnar en del klienter och det är som det ska, det är Din tid och det finns ingenting du behöver leverera eller prestera. Att somna tyder på att du gått på sparlåga en tid och hämtar tillbaka lite kraft. Reiki ger samma fina effekt även till en sovande klient.

Hjärtfrekvensen och stressnivån sänks, oxytocin frigörs mjukt i kroppen. Många upplever också att självförtroende och självkänsla får sig en positiv skjuts av reiki. Genom att ge och få behandlingen skapas en större närvaro till livet och du upplever en stillhet både mentalt och fysiskt.

Behandlingens avslut

Efter reikibehandlingen görs ännu en chakrabalansering om det behövs och vi avslutar sessionen med klangskålen. När du kommit tillbaka till rummet pratar vi om eventuella förnimmelser som dykt upp.

Eftersom reiki har en utrensande effekt så kan man bli lite frusen efteråt, ungefär som efter en massage. Jag rekommenderar dig att ta lite extra väl hand om dig. Fortsätt lyssna till din kropp och dina behov som kanske uppkommit under behandlingen.

Pris

Reiki – 90 min – 1095 kr

BOKA TID