Spirulina & Chlorella

Spirulina & Chlorella anses ofta vara de mest näringsmässigt och kompletta livsmedlen och de är ett komplement för att upprätthålla god hälsa och förebygga sjukdomar. Detta beror på att det innehåller en riklig tillgång av många viktiga näringsämnen och antioxidanter, inklusive protein, komplexa kolhydrater, järn och vitamin A och K, samt B-komplex. De är också rikt på klorofyll, fettsyror och nukleinsyror och lipider.

Spirulina

Är rik på gamma-linolensyra, eller GLA, en förening som finns i bröstmjölk som hjälper till att utveckla friskare barn.

Järnrik

Järn är viktigt för att bygga ett starkt internt system, men det är en av de vanligaste mineralbristerna (zink är den vanligaste). Spirulina är rik på järn, magnesium och spårmineraler och är lättare att absorbera än järntillskott. Tio gram spirulina kan leverera upp till 70% av de minsta dagliga kraven på järn.

Protein

Cirka 60% av spirulinas torrvikt är protein, som i den form det kommer in i spirulina, är avgörande för tillväxt och cellförnyelse. Det är en bra ersättning för fet kött och mejeriprodukter.

Rik på Beta-karoten

Spirulina ger ett överflöd av karotenoider som bästa karoten och gula xantofyll. I själva verket är spirulina den rikaste betakarotenmat. Betakaroten som finns i spirulina är tio gånger mer koncentrerad än morötter.

Bygger upp en hälsosam tarmflora

Spirulina undertrycker dåliga bakterier som E. coli och stimulerar fördelaktig flora som laktobacillus och bifidobactria i matsmältningskanalen för att främja sund matsmältning och korrekt tarmfunktion.

Frisk flora är en av grunden till god hälsa. Det ökar kroppens förmåga att ta upp näringsämnen från maten vi äter och skyddar mot infektion.

Avgiftare

Spirulina har en helt unik sammansättning av phytonutrients, inklusive klorofyll, phycocyanin och polysackarider, som kan hjälpa till att rena toxiner från kroppen.

Hjälper till att ta bort toxiska tungmetaller

Spirulina är viktigt för att ta bort tungmetaller som kvicksilver, aluminium, bly, kadmium och giftig koppar från levern, reproduktionssystemet, tarmsystemet, sköldkörteln och hjärnan. Att bli av med dessa metaller hjälper även att ta död på virus, som ligger bakom många kroniska sjukdomar och symtom, inklusive autoimmuna sjukdomar då tungmetaller är mat för virus.

Kombinera med korngräsjuice, spirulina, koriander, blåbär och dulse inom 24 timmar då det är den mest effektiva metoden att få bort tungmetaller. Dessa livsmedel har vardera sina enskilda styrka och spelar olika roller i avgiftningsprocessen.

Viktigt för kroniska sjukdomstillstånd

Spirulina är ett viktigt tillskott för alla med kronisk sjukdom eller symptom, eller för alla som vill hjälpa till att förebygga sjukdom eller symtom i framtiden.

Spirulina hjälper även till att stabilisera glukosnivån i blodet och stärker det endokrina systemet

Tar inte bara bort tungmetaller utan också andra gifter från levern, tarmsystemet, hjärnan, nervsystemet och sköldkörteln

Innehåller höga nivåer av superoxiddismutas (SOD) och krom, vilket förstärker binjurstyrkan

Innehåller jod som är mycket effektiv när det gäller att fungera som ett antiseptiskt medel mot Epstein-Barr-virus (orsaken till sköldkörtelproblem)

Det sägs att Spirulina kan minska tillväxten av knölar, tumörer och cystor (både cancerformiga och godartade)

Stärker leverns immunsystem och hjälper till med dess över 2 000 kemiska funktioner

Hjälper leverens glukoslagring och proteinomvandlingar

En idrottares bästa vän

Spirulina ökar uthållighetsnivån hos idrottare och dess rika näringsinnehåll och biotillgängliga proteininnehåll hjälper till att bygga muskelmassa. Det kan bromsa hunger som kan utvecklas under krävande träningsrutiner, vilket hjälper till att upprätthålla en idrottares ideala kroppsvikt.

Andra potentiella fördelar: Främjar friska ögon, bra för anti-aging, skyddar mot infektion. Det är inte mycket som spirulina inte är bra på.

-15%
178.00 kr 151.00 kr
-15%
326.00 kr 277.00 kr

 

Chlorella

Chlorella har funnits i hundratals miljoner år. Men medvetenheten om dess näringsegenskaper började för mindre än 100 år sedan. Efter andra världskriget var det en global brist på mat. När befolkningen i världen fortsatte att öka exponentiellt, fruktade ekonomer att den globala livsmedelsproduktionen inte kunde möta den växande befolkningens krav. Livsmedelsforskare, som arbetar hårt med att leta efter hållbara näringsmedel, stötte på chlorella.

De lilla gröna algerna med stora fördelar

Chlorella (vetenskapligt namn: chlorella vulgaris) är en encellig grön mikroalge, vilket gör det svårt att se med blotta ögat om du inte har samlat in enorma mängder av det, som tack och lov, de otaliga Chlorella-algerna runt om i världen ger denna otroliga supermat till massorna. Chlorella får sitt ovanliga namn från sin rika mörkgröna färg, vilket beror på dess utomordentligt höga klorofyllinnehåll – en av de högsta av alla livsmedel eller växter på planeten för att vara exakt. Och det är detta höga klorofyllinnehåll som delvis ansvarar för några av Chlorellas hälsofördelar; men som du snabbt kommer att se, egentligen bara toppen av isberg för vad denna lilla gröna alger kan göra.
Hälsofördelarna med Chlorella

Superfood

Chlorella kallas ofta ” kungen av supermat” och är i själva verket så spektakulär att NASA har gjort djupgående studier för att bedöma det som en potentiell mat som ska matas till astronauter och odlas i rymden under långa interplanetära uppdrag på grund av Chlorellas höga näringstäthet och extraordinära medicinska egenskaper. Så vad exakt gör Chlorella algpulver så bra för kropp, själ och ande? Låt oss ta reda på…

Reparerar och stärker ditt DNA

En av de mest fascinerande sakerna med Chlorella är hur snabbt det växer: var 20 till 24 timmar fyrdubblar antalet. För att göra det behöver den enorma mängder rå biologiska material för att tillverka nya celler. Ange Chlorella Growth Factor (CGF). Chlorella Growth Factor är en speciell förening som endast finns i Chlorella som är en blandning av biotillgängliga nukleotider och peptider, som är de råmaterial som används i naturen för att bygga ut nya DNA och cellkomponenter över nästan alla livsformer, inklusive människor.

När du tar Chlorella-pulver förser du din kropp med stora mängder Chlorella Growth Factor, och därmed råa nukleotider och peptider som dina celler också kan använda för att skydda, reparera och regenerera DNA och RNA, bland annat. Normalt måste din kropp tillverka dessa saker på egen hand; men när den tillhandahålls av Chlorella Growth Factor kan din kropp lika lätt använda dem, och det frigör extra energi i dina celler för att användas för andra fördelaktiga biologiska processer som krävs för att upprätthålla och förstärka hälsan. Men bara toppen av isberget när det gäller Chlorellas fördelar …

Anti-Aging och livslängd

Vidare har studier visat att i friska mänskliga celler utövar Chlorella en skyddande effekt mot fria radikaler och oxidativ stressskada, som är kända för att orsaka åldrande; och i äldre eller redan skadade celler uppvisar det bioremediala effekter, vilket innebär att det fungerar för att reparera telomerer och skadade delar av cellulärt DNA från insidan och ut. [1] Detta innebär att enligt befintlig medicinsk kunskap är en av Chlorellas fördelar att det teoretiskt bör förlänga livslängden när den tas regelbundet, även om inga utökade mänskliga försök har ägt rum.

De otroliga fördelarna med Chlorella: Naturens hälsosamma livsmedel eller klorellas hälsofördelar härrör från dess rika gröna färg, ett tecken på extremt högt klorofyllinnehåll. foto: nitsa citrine
Näringsfast Superfood: rik på vitaminer, mineraler, proteiner och mer

Om det inte räcker med att reparera, förstärka och skydda DNA från skador, är en annan fantastisk fördel med Chlorella-alger att den förser din kropp och celler med riklig, högkvalitativ näring i form av mycket biotillgängliga vitaminer, mineraler, proteiner, omega-3 fettsyror och mer – många av de väsentliga ingredienserna som din kropp behöver dagligen för att frodas och det kan ofta vara svårt att få från normala livsmedel.

Rik på Vitaminer och Mineraler

Dessutom är att Chlorellas näringsprofil bara råkar vara extremt rik på några av de mest svåra att få näringsämnen, som vitamin B12 och zink, som är viktiga för att stödja humör, neurotransmitternivåer, hjärnans funktion, nervsystemet , det sexuella / reproduktiva systemet, immunsystemet och otaliga andra kroppsprocesser. I själva verket är Chlorella – en 100% vegan / vegetarisk mat – utan tvekan den rikaste källan till dessa två näringsämnen på planeten, som normalt bara finns i höga koncentrationer i kött och skaldjur.

Chlorella-tillskott är också rika på nästan alla andra B-vitaminer och mineraler som magnesium, kalcium och järn (för vilket det återigen är en av de bästa källorna på planeten) samt protein. Intressant nog har Chlorella-algpulver ett högre proteininnehåll i vikt än nästan någon annan mat – det är 60 viktprocent protein, medan de flesta andra livsmedel som vi anser som högt protein – som kött, bönor och ägg – vanligtvis är i storleksordningen cirka 20 % till 40% eller så. Och naturligtvis, för att inte utsöndras av någon annan mat, är en annan av Chlorellas hälsofördelar att det också är ett komplett protein, vilket innebär att det innehåller alla nödvändiga aminosyror som kroppen behöver.

-15%
178.00 kr 151.00 kr
-15%
326.00 kr 277.00 kr
-15%
436.00 kr 370.00 kr

2 tankar om “Spirulina & Chlorella

 1. Elina says:

  Hej! Tack för bra inlägg. Tycker du att man skall testa och se vilka eventuella brister man har, tex vad gäller järn, dvitamin och b12? Elr skall man bara hitta en bra balans av tillskott varje dag?

  • Kicki Pettersson says:

   Hej Elina,
   Tack för din kommentar. Jag tycker man ska försöka hitta en bra balans av tillskott genom att lyssna på kroppen och de signaler den ger. Vår mat som vi äter idag inte innehåller lika mycket näring som förr. Vi får i oss miljögifter, vi lever i ett stressigt samhälle, vi äter mediciner och vi får för lite solljus så anledningarna är många att ge våra kroppar kosttillskott 😉
   Kram Kicki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *