Kroniska besvär/sjukdomar

kronisk sjukdom & besvär

Våra kroniska sjukdomar och besvär grundar sig ofta i…

 

  • Försurad kropp
  • Stagnerad lymfa
  • Njurar som inte filtrerar ordentlig
  • Trötta binjurar/utmattning
  • Dåligt immunförsvar

Lymfsystemet

Lymfsystemet är viktigt för att kroppen ska kunna försvara sig mot infektioner av olika slag. Vi har ungefär 80% lymfa i våra kroppar och 20% blod. Blodet har sin egna pump hjärtat, men lymfsystemet har ingen egen pump. Fungerar inte lymfsystemet optimalt får du stagnerad lymfa och det kan du ha precis överallt i kroppen. I tarmarna, njurar, levern, binjurar, sköldkörteln, andra körtlar, leder, muskler etc etc. Om inte dina njurar filtrerar lymfa åker skräpet runt-runt i kroppen och besvär, sjukdomar uppstår. Har du även intagit lite Antibiotika på det trycks immunförsvaret ned och/eller kortison och/eller andra mediciner då organen blir mer belastade av alla gifter mm som nu blir ännu svårare för kroppen att få väck. Inkräktare blir här sk “happy” då ditt numer icke-så-bra immunförsvar inte har kraft att hålla dom i schack och ju fler inkräktare, ju mer stagnerad lymfa desto fler besvär, sjukdomar.

Stagnation

Vid stagnation i lymfan kan man få alla möjliga kroniska åkommor, sjukdomar såsom sköldkörtelbesvär, mag- och tarmproblem, inflammationer, binjureutmattning, bihålebesvär, samtliga hudåkommor, ödem, matintoleranser, allergier, astma m.m

Mejeri är rena skräcken för våra kroppar, det kläggar igen lymfan, ger inflammationer, ökar risken för osteoporos, inflammation mm.

Har man stagnerad lymfa, har man därmed färre NK celler (Natural killers) och här kan alltifrån från borrelia, co-infektioner till parasiter, virus, candida mm få fäste. Du kan läsa mer om vårt lymfsystem här och om våra immunförsvarsnivåer.

Tänk dig bakterier och/eller spiroketer och/eller Candida som har sitt näste i stagnerad lymfa/biofilms. Det är deras hem kan man säga och så länge dessa “hem” finns får både skolmedicin (Antibiotika) och vanliga kosttillskott svårt att ta död på inkräktarna då deras hem skyddar dom.

Vårt lymfsystem Immunförsvarsnivåer Candida

Video

Om du tittar på den första videon nedan, du behöver inte se hela utan titta på vad som visas på datorskärmen. Här ser du bakterier/spiroketer som bor i deras “hem”. Intar man då tex Antibiotika eller något annat bakteriedödande kommer AB’n bara åt inkräktarna som är runt om biofilms. Antibiotikan/bakteriedödande kan inte tränga in i deras hem och ta död på dom där inne, detsamma gäller Candida/svamp. (Obs, bör inte ses av känsliga)

Visste du att 32 av 40 kroniskt sjuka har spiroketer i kroppen? Läs mer i nedan länk.

32 av 40 kroniskt sjuka har spiroketer i blodet

Har du en krypande känsla inunder huden, speciellt nattetid? Det kan vara spiroketer liksom trådsvamp då de härjar som mest kvälls/nattetid. Många har även för mycket syror i kroppen som kan vara orsaken till känslan av att det kryper, likaså en stickande känsla eller kan det även vara både och.

Hur gör man då för att få väck stagnation i lymfan?

Först och främst, ändra kosten och lika viktigt, se till att njurarna filtrerar/börjar filtrera. Det här är Prio 1. Om inte njurarna filtrerar kommer man aldrig återfå sin hälsa och så länge du fortsätter att inta mejeri, stärkelse, socker, alkohol, kaffe, protein, fett (speciellt animaliskt) kommer du ha kvar dina besvär mer eller mindre i resten av ditt liv och mer sannolikt få fler besvär med tiden. Har du mycket besvär med magen rek även att göra ett par tarmflushes. The bad guys göds och lever även på mycket av ovanskrivet, därav kan dessa tarm-flushes vara en god idé då du kan ha mycket jox i tarmfickor mm.

Allt hänger på ditt immunförsvar, hur mycket stagnation i lymfan du har, hur binjurar samt andra körtlar mår samt hur njurarna filtrerar.

Börja inta mer Raw food, mer frukt (av de du tål i början) och stötta gärna njurarna med örter. Allt nu för att hjälpa njurarna komma igång. Ät gärna även mindre och mer ofta, allt för att låta tarmarna få vila och återhämta sig samt att du även här hjälper binjurarna och håller en mer jämn blodsockernivå. Oerhört viktigt är även att du alltid tuggar riktigt noga, även tuggar smoohties.

Börja jobba lite lätt med lymfan såsom torrborstning, yoga, massage, lättare motion, bastu, duscha varmt/kallt, men börja inte med allt på samma gång då utrensningsbesvären kan bli alldeles för jobbiga.

Viktigt även att andas rätt, så vet du om dig att du endast andas med lungorna. Försök tänka på att andas med magen och lär dig djupandning.

Veckomenyer Lär dig djupandning

Örtextrakt för njurarna

Sist men inte minst – Motion, att röra på sig

Lymfan har ingen pump såsom hjärtat har till blodet. Ju mer du sitter/ligger still desto mer stagneras lymfan och vad händer? Du får till slut fler och fler besvär, blir mer trött/utmattad. Så det är oerhört viktigt att du rör på dig dagligen, håller igång lymfan. Gör det du tycker lite bättre om så blir det lite roligare, tex att promenera, cykla, simma, dansa, träna på gym etc.

Får du mer ont, känner dig tung och allmänt seg/utmattad i kropp när du utfört någon syssla/träning?

Ta det lite lugnare en tid, stressa inte fram motionen, ta det lite successivt dag för dag, vecka för vecka. Är du mer eller mindre sängliggande? Gör mini-övningar i sängen/soffan med armar och ben några minuter här och där dagligen och ta det som sagt i din takt. Ligg på spikmatta och få igång cirkulationen och nå djupavslappning.

Djupare detox = Luckra upp biofilms/stagnation i lymfan

Att detoxa på djupet betyder all-in på frukten och samtidigt stötta upp med örterna. Vindruvor, vattenmelon samt de sura frukterna/bär är det som hjälper kroppen mest. Tål man inte frukt, har mkt stagnation i lymfa, njurar som inte filtrerar, är tex histaminkänslig etc bör man stötta upp binjurar och njurar en tid först innan man går all-in på frukten.

Fasta på endast vindruvor är bland det bästa man kan göra, liksom fruktjuice, helst då mest sura frukter och/eller rent vatten, då får även tarmarna vila från alla fibrer och kroppen kan fokusera mer på att få väck allt skräp fortast möjligast, men åter igen.

Detox startpaket

Om inte njurarna filtrerar, var tar då skräpet vägen?

Jo, det stannar i kroppen och kan förflytta sig till andra ställen. Därför är det så otroligt viktigt att få igång sina njurar ordentligt. Det kan ta flera månader innan njurarna börjar filtrera. Koncentrera dig på att stötta/hjälpa njurarna med frukt/örter. För en del kan det gå relativt fort till att njurarna kommer igång, andra kan det ta längre tid.

Vad kan man vänta sig för utrensningsbesvär?

Allt möjligt mellan himmel och jord… och lite till. Beror helt på ditt immunförsvar och hur belastad kroppen är. Ju fler besvär, ju längre du har gått med dina besvär desto fler utrensningssymtom bör du vänta dig. Därför rekommenderas att du ser över i vilken immunförsvarsnivå du ligger i och tar det i din takt med frukt/örterna.

Läs mer om utrensningsbesvär

Kort & gott!

För varje dag du äter frukt och raw luckras stagnationen upp mer och mer och mer och förs ut ur kroppen via urinen.  Likadant är det med stagnationen samt då fler och fler NK celler produceras och tar hand om inkräktarna.

Sök gärna på Dr Morse på youtube. Skriv sen in på hans kanal det du undrar över, allt från what-ever till what-ever. Han har runt 600 videos, behandlat patienter i över 40 år och botat 150.000 människor  världen över (ihop med hans team) med allt från vad du kan tänka dig och lite till.

Det finns de med både ME/CFS, MS, Fibromyalgi, Utmattningssyndrom, Hormonella besvär, Hudbesvär och många andra kroniska besvär som idag, efter en tid på programmet/rekommendationerna, äntligen börjar få ett liv igen. Hur magiskt är inte det? <3

Finns ingen bättre känsla på jorden att få höra och läsa om förbättringar och det här är vad vi brinner för, att kunna få vara med på ett hörn till ett bättre mående <3

Läs hur det gick för en tjej när hon började med frukt/örterna här

Länkar med lite videos nedan. Har du svårt med engelskan? Klicka på kugghjulet, klicka sen på översätt automatiskt, då kommer en rullgardin upp, scrolla ner till svenska.

 

Viktig video om filtrering:

Varför är det så viktigt att njurar filtrerar?

Detoxa lymfan: