Njurfiltrering

Njurar och njurfiltrering

 

Hur mår dina njurar?

Om inte dina njurar filtrerar ordentligt så går skräpet bara runt i kroppen.  Generellt har vi alla med besvär och kroniska sjukdomar stagnation i lymfsystemet och ofta belastade njurar som inte filtrerar som de ska. Vid stagnation i lymfsystemet, njurar kan alla möjliga besvär uppkomma. Allt från Allergi, Astma, Hudbesvär, Magbesvär, Huvudvärk, Led- och muskelbesvär, Sköldkörtelbesvär och mycket mer som till slut ger oss våra kroniska sjukdomar, autoimmuna sjukdomar mm. För att tillfriskna fortast möjligast gäller förutom kost, frukt, örter att jobba extra med lymfa och njurar.

Filtrerar dina Njurar?

Du kan enkelt göra ett hemmatest:

 • Torrfasta i minst 12 timmar, med fördel till kvällen/natten. Med torrfasta menas att man inte äter eller dricker något.
 • Kissa i en glasburk på morgonen och se om urinen är mer klar eller grumlig, sk har sediment.
 • Är urinen mer åt det klara hållet filtrerar inte njurar som de bör. Är det mer grumligt, sediment, filtrerar njurarna mer ok. Så här ska ditt urin se ut, då filtrerar dina njurar ut lymfsediment…

 

Hur man hjälper och stöttar njurarna:

 • Inta mycket vatten, minst 2,5 liter om dan, gärna så mycket varmt som möjligt.
 • Åkerfräkente, Örtteer, Citronvatten, Persiljeavkok, Tranbär, Vindruvor, Vattenmelon
 • Inta så mycket sura frukter/juice som möjligt, liksom man intar för lymfan/kroppen
 • Undvik animaliskt protein.
 • Detoxa och gör en tarmrening.
 • Massera in Ricinolja på njurarna/rygg till natten, bra även att smörja levern, magen
 • Torrfasta gärna så ofta du kan, bra om du inte äter eller dricker något minst tre timmar innan sängdags.
 • För mer stöttning finns Örtextrakt som Mjöln, Maskros, Nässla, Ingefärsextrakt med flera. år shop

Generellt bör man inte äta något alls efter ca 20.00 på kvällen. De dagar du inte mäktar med att torrfasta, försök iallafall hålla dig från fast föda och då inta varma teer samt juicer. Har du jobbiga cravings, inta ett glas med ca 1 msk ofiltrerad äppelcidervinäger, tex Kung Markattas eller Bragg. Har du Parasitkomplex eller Parasitbalans hemma, häll ut två kapslar parasitkomplex i ett glas vatten eller 1 tsk Parasitbalans och inta äcv-vattnet ca 10 minuter efteråt.

Duscha eller bada varmt till kvällen, därefter smörj och verkligen massera in ricinoljan ordentligt. På med en T-shirt el liknande och med fördel efteråt sätta på en värmedyna en stund. För lite mer hjälp till att få njurarna att öppna sig fortare.. Ta lite cayennepeppar i oljan. Var dock lite försiktig med cayenne, inte att använda varje dag då huden kan bli irriterad. 1-2 ggr i veckan kan man testa. Läs även nedan länk för mer info om vårt lymfsystem och varför vi får/har många av våra besvär, sjukdomar.

Filmer om njurfiltrering