Detox & Grodda

Just nu sitter jag och planerar mitt sommarprojekt. Det ska groddas och det ska detoxas ?

Jag tycker att sommaren är bästa tiden för detox. Då har man lite ledigt (för hoppningsvis) och det är varmt och lättare att äta kall mat. Man känner inte heller samma behov av en massa mat.

Jag kommer att köra en 7-dagars detox till att börja med. Tarmdetox-7-dagar

(Du hittar detoxprodukterna längst ned på sidan.)

Jag kommer att köra detoxen både i juli och i augusti. Varje morgon är min plan att ta en långpromenad med min lilla Kajsa (vår lilla Fralla) och när det är klart så blir det ett morgondopp. Det är så bra för lymfsystemet både att promenera och att sätta igång det med ett kallt bad.

Efter själva detoxen så kommer jag att köra mina vanliga morgonrutiner. Då brukar jag börja dagen med sellerijuice på fastande mage och 30 min senare citronvatten. Det är väl ingen som har missat fördelarna med sellerijuice? Om ni har det så kan ni läsa mer här…

Jag brukar äta smoothie på morgonen och den här smoothien gillar jag.

Heavy Metal Detox Smoothie

Ingredienser:

2 bananer

2 dl vilda blåbär eller 1 skopa blåbärspulver

1 dl koriander

1 dl apelsinjuice

1 skopa Super Greens

1 tsk spirulina

2 kapslar dulse (som jag delar och häller i smoothien)

Valfritt: vatten att blanda Blanda alla ingredienser i en mixer tills den är jämn. Om en tunnare konsistens är önskad, tillsätt upp till 1 kopp vatten.

Längst ner på sidan hittar du ingredienserna till smoothien.

Brukar du grodda?

Jag har tänkt att jag ska göra det till en vana att grodda. Det är ju sååå mycket nyttigheter i groddade frön.

Enkelt är det också att grodda. Det enda man behöver är två glasburkar, ett finmaskigt nät (eller en gammal spetsgardin) och ett gummiband. Sen behövs ju fröerna som ska groddas också såklart ?

Grodda 65 gram per vuxen person och 50 gram per barn per dag. Tänk på att de sväller och växer till cirka 4 gånger i vikt.

Häll på vatten nästan ända upp. Sätt på silduken över burkens öppning och fäst med ett gummiband. Låt stå och dra mörkt över natten.

Dagen efter slår du av vattnet. Fyll på med nytt vatten och låt det rinna ut igen. Efter sköljningen ställs burken upp och ner lutad mot någonting så att du släpper in luft i burken. Har du många groddburkar kan diskställ fungera utmärkt som en miniträdgård för groddodlingen. Groddarna behöver inte ljus för att gro, ställ dem tvärtom inte nära fönster.

Groddarna blir klara på 2-4 dagar.  Så ha hela tiden två till fyra burkar på gång så du har till lunch och middag varje dag. Ät hälften av en dagsgroddning tillsammans med vanliga mat och som ersättning för potatis, ris eller pasta.

Färdiga groddar förvaras bäst i kylen, och kan hålla sig upp till en vecka. Skölj först bort tomma skal och ogrodda frön innan burken ställs in i kylen.

299.00 kr

 

 

2 tankar om “Detox & Grodda

  1. Anna says:

    Tack så mycket för inspirationen! Jag försöker följa det för att bli frisk från min borrelia.
    Men vi har också en fralla, som är väldigt allergisk (som de ofta är). Han äter strikt veterinärmat och är då bättre men inte helt bra. Vad äter din fralla?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *