Meditation & Nystart

Visst är det härligt att sätta nya mål och hållbara löften?

Det brukar vi ofta göra direkt efter semestrar och ledigheter. Man vill leva hälsosammare, man vill gå ner i vikt man vill helt enkelt må bra.

Vad är det som gör att hälsan trots hälsosamt leverne inte blir helt bra? Vad är det som gör att man inte mår hundra bra fast man har en kärleksfull relation, fina vänner och egentligen allt man kan önska sig?

Om man inte kan sätta fingret på vad det är så är ett hett tips att börja meditera. Gå inom sig själv och lära känna sig själv och att älska sig själv.

Det är så himla lätt att man klandrar sig själv, man dömer och man mår dåligt för gamla handlingar och något man gjort eller sagt för länge sedan. För att kunna må bra, måste man förlåta sig själv. Släppa gammal skuld och frigöra sig från dåliga samveten.

Jag själv har haft en lycklig barndom och världen bästa föräldrar som gjorde allt för oss barn. Jag trodde att jag inte hade något gammalt från min barndom i mitt bagage. Men när jag började meditera, gick inom mig själv och tillbaka till min barndom så dök det upp gamla minnen som jag bar omkring djupt inom mig som jag inte var medveten om.

Jag fick bearbeta dessa känslor, fronta dem för att sedan släppa dem och känna all den kärlek och trygghet som min familj gav mig. Jag behövde inte längre bära med mig dessa känslor det blev en inre befrielse och jag kände en inre frid som jag inte känt på länge.

Att göra upp med sitt gamla demoner och skuldkänslor är nödvändigt för att kunna börja på något nytt. Det är först när man minskar det mentala bruset som man blir medveten om sina innersta känslor och om hur man mår djupt inom sig.

Det är så vanligt att vi inte hinner uppmärksamma och känna våra egna behov för vi har full upp med att tillgodo se andras. Börjar man meditera så blir man snart varse om hur man allt som ofta avfärdar sina egna behov och känslor och att man låtsas att allt bara är bra och man glömmer bort sig själv.

Det spelar heller ingen roll hur mycket man detoxar om man inte tar tag i den mentala och emotionella biten. Du måste läka ända inifrån och ut.

Man behöver luckra upp de blockeringar som sitter i våra kroppar för att få ett flöde. Det gäller även emotionella blockeringar, inte bara att få igång sitt lymfsystem, cirkulationen och njurar som filtrerar.

Men kan man verkligen tänka sig frisk?

Man säger ju att tankens kraft kan försätta berg. Kan vi skapa vår egna framtid med hjälp av vår hjärna, vår kropp och genom de tankar vi tänker och känslor vi känner?

En banbrytande studie på 1970-talet visade för första gången att placebo kunde utlösa endorfiner (kroppens egna smärtlindring) på samma sätt som aktiva läkemedel.

Man kan faktiskt se verkliga förändringar i hjärnan vid tron på att man får medicin. Det frisätts endorfiner och placeboeffekten gör att det även frisätts endogena opioider vilket ger smärtlindring.

Med hjälp av hjärnans kraft skapar alltså kroppen smärtlindring på egen hand för att patienten tror att de tar medicin som ger smärtlindring. Men i själva verket är medicinen verkningslös.

Vi har tidigare skrivit om placeboeffekten, du kan läsa mer HÄR

Om den mänskliga kroppen kan fungera som sitt eget apotek och tillverka egna smärtlindrande mediciner, borde den då inte också kunna tillverka andra naturliga mediciner när de behövs utifrån den oändliga blandning av kemikalier och läkande komponenter den besitter. Mediciner som fungerar lika bra som dem läkaren skriver ut, eller till och med bättre?

I boken Tänk dig frisk av Joe Dispenza kan man läsa om hur man kan påverka hjärnan och träna om kroppen för bestående förändringar. Nyckeln till framgång är meditation för att omprogrammera sin hjärna och för att förändra sitt beteende.

Så om vi kan uppleva läkningen om och om igen i den inre världen av tankar och känslor då manifesteras läkningen förr eller senare i den fysiska verkligheten!

Ta hand om er!

 

 

4 tankar om “Meditation & Nystart

  1. Jonna says:

    Tack för inlägget, det blev en ögonöppnare. Förstår nu att jag förmodligen har en massa emotionella blockeringar. Har kämpat länge med min hälsa och lever väldigt hälsosamt men blir ändå inte helt bra. Ska ta tag i det här med meditation. Men hur börjar man och hur gör man?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *