Koppning

Behandling på djupet

Detta är en gammal, effektiv läkekonst som behandlar på djupet. Genom uppvärmning av sugkopporna skapas ett undertryck och vakum bildas. Detta suger fast kopporna som effektivt ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter. På Kalmar Hälsostudio erbjuder vi olika behandlingar med koppning. Du kan antingen boka in valfri massage och säga till att du vill att ha koppning som ett komplement. Då inkluderar vi det i massagen och det kostar inget extra. Eller så kan du boka in enbart en koppning. Koppning ökar cirkulation av kroppens alla vätskor, det ökar även utrensningsprocessen och har en avslappnande och lugnande effekt.

Koppning används effektivt för muskelproblem, ledvärk och celluliter. Det är en bra form av massage, och kroppen får sig en riktig genomkörare. Det är välgörande när huden känns ”för trång”.

Hur går koppning till?

Genom ett undertryck fäster man glas och silikonkoppar på huden och lyfter och masserar vilket åstadkommer en ökad avspänning i muskulaturen och en ökad blodgenomströmning i muskler och hud. Detta gynnar borttransport av slaggprodukter i vävnaden, lymfdränagen ökar och immunförsvaret förstärks. Om bortforslingen av slaggprodukter inte fungerar tillfredsställande så samlas de i stället i bindväven och det kan orsaka oss smärta.

Om du har mycket hår på koppen kan kopporna ha svårare att korrekt fästa på kroppen och vi rekommenderar att du rakar dig hemma innan behandlingen. Eftersom koppning fungerar som en djup bindvävsmassage, vilket ökar blodcirkulationen så ska du undvika koppning vid blodförtunnande läkemedel eller om du är en strokepatient.

Vid koppning på kroppen kan blåmärken eller röda prickar uppstå om du är väldigt spänd. Det är INTE farligt utan ett tecken på att du fått igång cirkulationen ordentligt och försvinner efter några dagar.

 

Priser

Koppning – 750 kr

BOKA TID