Kina & Raw semla

Nu är det snart fettisdag och stora semmeldagen. Jag är svag för semlor och det är något jag gärna gör. Nuförtiden blir det inte vanliga semlor längre utan små söta raw semlor. Men nu blir det inga för mig den här fettisdagen.

Jag och Jonas (min man) har åkt till Kina för att hälsa på dottern som studerar där i 6 månader. Jag berättar mer om vår resa senare. Nu när jag är borta går det inte nå oss på telefon utan det är mejl som gäller. Läser av och svarar kontinuerligt.

Här är mitt bästa semmelrecept. Ibland när jag har lite bråttom så byter jag ut grädden mot Garants kokosgrädde. Den är så där tjock o krämig efter en stund i kylskåpet.

Raw semlor
(5 stycken)

Bulle:
0,75 dl mandlar
0,75 dl cashewnötter

0,5 dl krossade linfrön
6 dadlar
1 nypa salt
1 tsk kardemumma
2 tsk kokosolja

Mixa cashewnötter och linfrö till mjöl. Tillsätt mandlarna och kör tills allt är finfördelat. Pilla ur kärnorna ur dadlarna och mixa ned dem tillsammans med resten av ingredienserna. Tillsätt ev lite vatten tills du fått den perfekta degen. Forma till små bullar, ta av locken och gör en lite grop så att grädden får plats.

Cashewgrädde:
1 dl cashewnötter
1/2 päron
1 dadel
1/2 tsk vaniljpulver
cirka 2-3 msk vatten

Häll av nötterna, skala päronet, kärna ur dadeln och kör i mixern med vaniljen och vattnet. Mixa tills grädden är slät. Fyll bullarna och lägg på locket.

Ät och njut! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *