Lindra magbesvär naturligt med detox & hälsokost

Idag besväras alltfler av olika typer av magbesvär (inte undra på såsom vi lever). Det kan vara allt och lite till såsom trög tarm, förstoppning, diarré, uppblåsthet, speciellt efter intag av föda, magkatarr, magkramper, knivhuggssmärtor, knorr, buller & bång etc. Vissa uttrycker sig som att det känns som ”Aliens” där inne då magen/tarmarna rör på sig.

Vi har länge hört att man bör normalt gå på toa en gång om dagen och/eller varannan dag ”gör inte så mycket” men oj, oj, oj så missvisande, felaktig information.

När du stoppar något i munnen, är det inte meningen att det ska komma ut? Var ska det annars ta vägen?

Vi kan ta ett exempel på våra husdjur. Om hunden eller katten inte gör ifrån sig under en hel dag, börjar man undra. Om den inte gjort ifrån sig på två dagar, ringer man veterinären. Om den inte gjort ifrån sig på tre dagar åker man till akuten (om man inte gjorde det redan dag två)

Vad är det för skillnad på oss?

Om ett barn som ammar eller intar ersättning inte ”behöver” göra ifrån sig varje dag, inte ens varannan dag utan gör barnet ifrån sig bara 1-2 gånger i veckan anses idag som ”normalt” Är det skillnad på valpar, kattungar, kalvar, aporna som gör ifrån sig varje dag när dom diar?

Om någon vet vem som kom på denna urdumma, urkorkade, totalt urblåsta ”normala åkomma” om att det skulle vara normalt och helt ofarligt kan gärna kontakta mig.

Om man intar något, vilken föda det än är så skall det även ut. Simple-as-that!

Det ska inte ligga kvar och fermenteras i magen, fastna som klister i tarmväggar, tarmfickor ihop med stagnerad lymfa, bakterier, svamp, gifter etc. Till slut får man en trög tarm, förstoppning, bygger på gifterna mm vilket resulterar i dålig matsmältning, brist på enzymer, vitamin- och mineralbrister som leder till mängder med besvär, även mentalt. Fortsätter man här ignorera sina besvär, fortsätter inta skräpmaten kommer tillslut alltfler värre besvär såsom tex IBD, tex Crohns/UC, fettlever, njursvikt, ledvärk, hudbesvär, fler kroniska besvär/sjukdomar, Cancer mm.

Magen är så viktig att den fungerar och gör den inte det påverkas hela kroppen och kan orsaka så många olika besvär, kroniska sjukdomar etc och går det för långt, att du tex såsom jag tidigare, går på toa en gång i veckan, även ibland ännu längre, kan man bli självförgiftad och med lite otur och okunskap kan det värsta hända.

Läs mer här om en kvinna på 27 år med endometrios, var totalt förstoppad som så ledsamt nog lämnade oss. 

Vad är då en normal avföring, hur ofta bör man gå på toa?

Äter du vi säger två normalstora mål om dagen och lite mellis bör du gå minst två gånger om dan. Äter du tre lite större mål om dagen samt lite mellis bör du gå tre gånger (en del går fler än så) och det är det här som är normalt, inget annat.

Avföringen bör vara brun och mellanfast, menas att det bör inte komma så mycket på pappret när du torkar dig.

Hur är det med bebisar?

Se gärna video nedan där Dr Morse förklarar mer hur det ligger till med amning/föda för barn, hur man på bästa sätt kan ge sitt barn de bästa förutsättningarna i livet.

Se gärna till att få igång tarmarna, få ut skräpet, gör ett par tarm-reningar. Se till efteråt att du går på toa minst två gånger om dagen och då känner att du verkligen tömmer. Tarm-reningarpaket finns vid intresse i shopen. Vi har lite olika varianter beroende vilken nivå man vill göra det på. Det finns ett DetoxStartpaket som är en kanonbra start.  Sen har vi både fyra dagars samt sju dagars. Sju dagars är den som verkligen rensar väck mycket skräp i tarmväggar/tarmfickor. Fyra dagars detoxen gäller endast frukt/juice. Sju dagars är lite mera krävande då man inte bör äta så mycket än det som står i programmet.

Har även fått frågan om man kan utföra tarm-rening vid diarré?

Ja, självklart. Många gånger handlar kronisk diarré om parasiter eller att man inte tål viss föda, tex mejeri. Det kan också vara så att man har en förstoppning högre upp i tarmen men ändå har man diarré. För att vara på säkra sidan, kontakta vården för tester.

Detoxprodukter för magbesvär i butiken