Gravidmassage

Ta hand lite extra om dig och din bebis.

Tidigare undvek man att massera gravida då man trodde att massage inte var bra. Detta pga oxytocinet startar förlossningen och amning och man var då rädd att det kunde ske en tidig förlossning. Forskning visar att det är tvärtom!!

Grattis till ditt växande lilla barn i magen!

Massage är ett av de bästa sättet att minska stress och ängslan i mammans kropp. Kanske det t.om är så att gravida behöver massage mer än andra!

Det är en stor omställning för kvinnan när hon blir gravid. Både anatomiskt, fysiologiskt och dessutom biologiskt.

När vi väntar barn förändras kroppshållningen och tyngdpunkten förskjuts framåt pga den växande magen och brösten blir större och tyngre. Detta påverkar alla muskler i kroppen som blir spända och trötta. Dessutom mjukas leder och ligament upp pga hormonerna.

Forskningen har visat att oxytocinet sänker blodtryck, nivåerna av stresshormon och minskar smärtkänsligheten.

Mamman blir lugnare, och stress är ju en av anledningarna till för tidig förlossning! Dessutom stimuleras tillväxten av bebisen.

Matsmältningen och framförallt näringsupptaget och inlagring av näring blir effektivare samt att blodgenomströmningen ökar.

Genom kontinuerlig massage under graviditeten får man mindre kramper, färre depressioner, även efter förlossningen. Mammorna hade lägre halt av stresshormoner i blodet, mindre smärta under förlossningen. och kortare förlossningstid är några effekter som påvisats i studien från Touch Research Institute i Miami.

Massage av gravida kvinnors fötter har också visat sig leda till fler och starkare fosterrörelser.

Att få massage av sin mage/baby tycker mammorna ofta är skönt. Men det är inte heller alla som vill ha massage av magen. Du får berätta hur just du vill ha din massage. Babyn ligger väl skyddad i fostervattnet och tycker väldigt mycket om beröring.

Massageformen som jag ger dig som är gravid är en Taktil och mjuk massage. Hos mig ligger du på en gravidmadrass, dvs. en madrass med hål för magen så du får plats med din bebis. Du ligger då skönt och kan koppla av ordentligt.

Pris

Gravidmassage– 90 min – 850 kr

BOKA TID