Vilka örter ska jag ta?

Naturmedicin eller örtmedicin började användas redan 2000-3000 år f.Kr för behandlingar av sjukdomar. Denna användning kom med tiden att utvecklas till en erfarenhetsbaserad läkekonst. Förr grundade sig örternas medicinska användning på intuition och erfarenhet. Idag används de med stöd från forskningen. Ett växande problem i vårt samhälle är att miljoner svenskar varje dag tar symtomdämpande läkemedel. Mediciner som nästan alltid har biverkningar för patienten. I nästa steg förorenar dessa mediciner vårt vatten och dels påverkar djurlivet. Det slår också tillbaka på oss själva i form av att vår hälsa försämras ytterligare, jag är själv ett levande bevis på det.

Ända sedan barnsben har jag fått mängder av mediciner som kortison, smärtstillandemediciner m.m pga. all den värk som jag har haft. Det dämpade mina symtom, men det blev egentligen bara en ond cirkel då jag blev mer och mer försurad i min kropp. Vilket i sig skapade mer inflammation som skapade nya och fler problem som IBS mage, mjukdelreumatism m.m

Som ett första steg mot bättre hälsa så är det kosten som måste förändras. När jag förändrade min kost kunde jag så småningom börja fasa ut mina mediciner och idag är jag helt medicinfri.

Vilka örter ska jag då ta?

Allt hänger på vad du har för bekymmer så klart. Bäst är att konsultera någon Näringsterapeut eller Detoxspeciallist.

Själv testade jag mig fram för egen maskin till att börja med, men då visste jag inte det jag vet idag så jag tog det lite i fel ordning. Jag borde ha börjat med min mage. Det är en bra början att låta tarmarna vila, samtidigt som man äter enligt en detoxplan. Vi har därför satt ihop ett paket som vi kallar för DetoxStart.

DetoxStart innehåller:

 • Detaljerat detoxprogram
 • Maintenance cleanse
 • Parasitkomplex
 • Parasitbalanskomplex
 • Mag- & Tarmkomplex
 • Detoxkomplex
 • Nässelte
 • Gurkmejate

Maintenance cleanse är en sammansättning av olika produkter som verkar för en normal tarmflora. Den verkar genom att milt rensa mage och tarm. Parasitkomplex är en unik sammansättning av olika örter och växter som är verksamma mot just parasiter. Många av oss går och bär på det utan att veta om det. Vi kan ha diffusa besvär och även vanliga åkommor som kan härstamma från parasiter och exempelvis candida. Parasit-Balanskomplex är en unik sammansättning av olika örter och växter som är verksamma mot just parasiter, svamp. Det är ett bra komplement till Parasitkomplex för bästa effekt. Mag- & Tarmkomplex innehåller naturliga örter som kan verka uppmjukande och anti-inflammatorisk samt motverkar gifter och bakterier. Effekten lindra obehag, inflammation, förstoppning på irriterade tarmar. Detoxkomplex bidrar till att ge kroppen stöd med dess naturliga reningssystem. Nässelte stimulerar matsmältningen, den har även god verkan på bukspottkörteln. Nässelte har positiv inverkan på inflammationer i urinvägarna och nässlan är även blodsockersänkande. Gurkmejate är en anti-inflammatorisk, kraftfull antioxidant som hjälper till att rena levern. Drick gärna på kvällen då det även är bra för sömnen.

Man kan gå olika hårt fram beroende på om man bara väljer att juica, eller om man väljer att äta frukt, råa grönsaker eller tom lite varm mat. Men oavsett vad du har för bekymmer så är det en bra idé att starta med en tarmrening.

Steg 2 är att ta reda på om dina njurar filterar och om du har svaga/utmattade binjurar. Det är nämligen binjuarna som reglerar njurarna till att filtrera. Hur du gör för att testa hur dina binjurar mår och om dina njurar filtrerar kan du läsa mer om här.

Testa hur dina binjurar Njurfiltrering

Vi har nu satt ihop olika startpaket som du hittar här

StartTvå innehåller:

 • Njurkomplex 1
 • Lymfkomplex 1
 • Mag- Tarmkomplex
 • Körtelkomplex (kan bytas ut mot Binjurekomplex om du vet med dig att du har utmattade binjurar. Om du vill göra det så mejla oss bara 😉
 • Parasitkomplex
 • Leverkomplex

Ordinarie pris 1394 kr / Paketpris 979 kr

StartTre innehåller:

 • Njurkomplex 1
 • Lymfkomplex 1
 • Lymfkomplex 2
 • Körtelkomplex (kan bytas ut mot Binjurekomplex om du vet med dig att du har utmattade binjurar. Om du vill göra det så mejla oss bara 😉
 • Parasitkomplex
 • Leverkomplex

Ordinarie pris 1304 kr / Paketpris 919 kr

Dr. Morses örter finns ju också i vår shop nu för du har väl inte missat vår Sverigelansering!?

Dr Morse lära om kost och örter

Vad mer kan jag göra?

Tillsammans med våra örtpaket så rekommenderar vi dig att dricka sellerijuice på fastande mage varje morgon.

Selleri

Selleri är en av de mest kraftfulla antiinflammatoriska livsmedel, eftersom det svälter ut bakterier, jäst, mögel, svamp och virus som finns i kroppen. Därefter spolar deras toxiner och skräp ut genom tarmkanalen och leveren. Patogener som dessa är ofta den bakomliggande orsaken till inflammation. Samtidigt hjälper selleri goda bakterier att trivas.

Att dricka sellerijuice är det bästa sättet att alkalisera tarmarna. Det beror dels på att selleri är rik på natrium och andra spårmineraler vilket gör att den stabiliserar kroppens pH och avlägsnar giftiga syror från alla delar av kroppen, inklusive din tarm.

Sellerin ökar saltsyra i magen, så att maten smälter lättare och inte fastnar. Detta hjälper till att förhindra en mängd gastrointestinala störningar. Selleri kan kännas lite tråkig och många gillar den inte alls, men den är allt annat än tråkig för din kropp. Själv gillar jag inte att äta rå selleri, men juica går faktiskt bra. Utöver det ovan nämnda så förbättrar selleri njurfunktionen, hjälper till att återställa binjurarna. Ja det finns en rad olika fördelar med selleri.

Om du har några av följande symtom, försök att föra in selleri i ditt liv:

Tarmkramper, låg saltsyra, belastad lever, låg kortisol hög kortisol, hjärndimma, mat allergier, försurning, sköldkörtelbesvär, suddig syn, ledvärk, huvudvärk, uppblåsthet, gas, svullen mage, frozen shoulder, sura uppstötningar, inflammerad gallblåsa, mag, tarm och / eller tjocktarm, hudutslag, illamående, vit film på tungan, Candida överväxt, minnesförlust, högt blodtryck, matkänslighet svullnad, inflammation, muskelryckningar, benkramper, Trötthet, mineralbrist, sömnstörningar.

Vi tenderar att hålla mycket rädsla i vår tarm. Nervositet orsakar de känslor vi känner som fjärilar i magen, och ångest kan ta sig djupt genom nervsystemet, vilket sätter knutar i vår tarm. Selleri återställer hela matsmältningssystemet. Använd selleri som lugnande effekter när du känner dig rädd, panik, chockad, nervös, hotad, osäker, rädd.

Drick citronvatten!

Citroner är en kraftfull helande frukt som innehåller fenomenala antiseptiska egenskaper. Citroner är rika på vitamin C och B-komplex och mineraler som järn, kalcium, magnesium, kisel, koppar och kalium. Drick gärna ett glas med uppkokt avsvalnat vatten med en pressad citron då det kan hjälpa till att rensa och avgifta hela kroppen.

Även om citroner har en sur smak har de faktiskt en mycket stark basande effekt på kroppen och kan hjälpa till att alkalisera blod, celler, lymfa, organ och vävnader. Citroner är kända för att hjälpa till att förstöra bakterier i munnen och tarmarna som kan hjälpa till att lindra matsmältningsbesvär och förstoppning.

Citroner är också rika på bioflavonoider som kan öka immunsystemet avsevärt och minska inflammation i kroppen. Citronsaft är känt för att vara särskilt fördelaktigt för förkylningar, hosta, ont i halsen, hicka, öroninfektioner, feber, artrit, hjärtsjukdom, KOL, ateroskleros, diabetes, högt kolesterol, autoimmuna störningar. Vanligtvis är citronsaft ett bra mot rynkor, vårtor, tandvärk, solbrännskador, akne, psoriasis.

Ett högt glas citronvatten vid uppvaknandet är också ett utmärkt sätt att starta dagen för att rensa kroppen. Färsk citron i te och grön juice och tillsatt i sallader, wraps, hummus, guacamole m.m är ett annat bra sätt att lägga till denna helande och näringsrika frukt i din kost. 

Lycka Till <3

Källor:

https://sv.stories.newsner.com/vetenskap/nar-du-ater-selleri-varje-dag-i-veckan-kan-detta-handa-i-din-kropp-kommer/

https://sv.stories.newsner.com/vetenskap/citronvatten/