Reiki

Distansreiki

Distansreiki när man befinner sig på en annan plats än Reikiutövaren, men ändå får Reiki. Reikiutövaren fungerar som kanal som kanaliserar och riktar universell livsenergi till mottagaren. Oavsett var mottagaren än befinner sig

När du får Reiki skickas den från Reikiutövaren (som hämtar den från Reikikällan av outsinlig energi, det är inte Reikiutövarens egna energi) Du som mottagare sätts alltid i kontakt med ditt högre jag och landar i dig själv.

Som utövare säger man att man skickar Reiki, men det är en sanning med modifikation. Man tillhandahåller energin, öppnar energikanalen och erbjuder energin, men det är mottagaren som väljer om, och hur mycket, energi som man vill ta emot. Om mottagaren inte vill ha energi, eller om behovet är mättat, kommer all överskottsenergi att falla bort. Då fungerar den alltså inte.

Mängden energi som går fram är inte behovsstyrd, utan beror på vilket sätt mottagaren väljer att ta emot energin. Man kan därför skicka Reiki till personer som har det kämpigt, men personen kanske inte tar emot av hjälpen i alla fall oh man kan skicka till personer som är välmående och harmoniska, och de lapar Reikienergi som en katt i solljus. Det är alltid mottagaren som väljer om den vill ta emot eller inte. (Detta tycker jag är en påminnelse för oss att försätta oss i ett mottagande läge när vi vill ha något)

Som om luften klarnar

Vissa känner mycket när de får Reiki. De får kraftiga sensationer. Känner pirr, stickningar och kanske hur det flödar i kroppen.

Andra känner mindre. Men det känns som om luften blir klarare och det blir lättare att andas.

Vissa känner inget speciellt alls. Men de blir gladare och får lättare till skratt. Sådant som tidigare varit problem känns plötsligt hanterbart.

Det kan variera hur man upplever Reikin från gång till gång.

 

Ett fluffigt moln

Ju mer man är i energier, desto mer tränar man sig att upptäcka den känsla som blir i rummet när energierna är närvarande. Det är som att befinna sig i ett fluffigt moln. I molnet klarnar tanken och oro och vardagsfunderingar brukar försvinna spårlöst. Man blir lugn och förnöjsam, kanske till och med lite bubblig och sprallig. Som om man tagit sig ett glas Cava.

 

Som i ett norrsken

Den vanligaste sensationen är när folk befinner sig i Reikienergier är att de (för sin inre syn) ser färgspel. Det är ungefär som att befinna sig mitt i ett fantastiskt norrsken. Fast norrskenet består inte bara av gröna färgtoner, utan kan visa sig i alla regnbågens färger.

Det är också vanligt att för sin inre syn se vackra vyer och platser (som stränder eller fjäll).

Eller känna närvaro av hjälpare eller nära och kära.

Många tycker att inre syner är behagligt och något som de längtar efter. Men det är minst lika vanligt att höra ord, eller få känslor av klarvetande. Plötsligt vet man vad man ska göra. Frågor som snurrat länge får överraskande ett svar. Något som varit svårt känns plötsligt lätt.