Lymfsystemet

Har du någon kronisk sjukdom så har du säkerligen stagnation i lymfsystemet och belastade njurar som inte filtrerar som de ska. Vid stagnation i lymfsystemet, njurar kan alla möjliga besvär uppkomma. Allt från allergi, astma, hudbesvär, magbesvär, huvudvärk, led- och muskelbesvär, sköldkörtelbesvär och mycket mer som till slut ger oss våra kroniska sjukdomar, autoimmuna sjukdomar, cancer mm.

Hur gör man då för att få bort stagnation i lymfan?

Först och främst, ändra kosten och lika viktigt, se till att njurarna filtrerar/börjar filtrera. Om inte njurarna filtrerar kommer man aldrig återfå sin hälsa. Så länge du fortsätter att inta mejeri, stärkelse, socker, alkohol, kaffe, protein, fett (speciellt animaliskt) kommer du ha kvar dina besvär och mer sannolikt få fler besvär med tiden. Har du mycket besvär med magen rek även att göra ett par tarmflushes. The bad guys göds och lever även på mycket av ovanskrivet, därav kan dessa tarm-flushes vara en god idé då du kan ha mycket som sitter i tarmfickor mm. Att återta en god tarmhälsa är första steget på din hälsoresa.

Allt hänger på ditt immunförsvar, hur mycket stagnation i lymfan du har, hur binjurar samt andra körtlar mår samt hur njurarna filtrerar.

Börja inta mer Raw food, mer frukt (av de du tål i början) och stötta gärna njurarna med örter. Allt för att hjälpa njurarna komma igång. Ät gärna även mindre och mer ofta, allt för att låta tarmarna få vila och återhämta sig samt att du även här hjälper binjurarna och håller en mer jämn blodsockernivå.

Oerhört viktigt är även att du alltid tuggar riktigt noga, även tuggar smoohties.

Börja jobba lite lätt med ditt lymfsystem genom att gå på lymfmassage, göra egenvård, torrborstning, yoga, massage, lättare motion, bastu, duscha varmt/kallt, men börja inte med allt på samma gång då utrensningsbesvären kan bli alldeles för jobbiga.

Viktigt även att andas rätt, så vet du om dig att du endast andas med lungorna. Försök tänka på att andas med magen och lär dig djupandning. Läs mer om djupandning här.

Sist men inte minst – Motion, att röra på sig

Lymfan har ingen pump såsom hjärtat har till blodet. Ju mer du sitter/ligger still desto mer stagneras lymfan och vad händer? Du får till slut fler och fler besvär, blir mer trött/utmattad. Så det är oerhört viktigt att du rör på dig dagligen, håller igång lymfan. Gör det du tycker lite bättre om så blir det lite roligare, tex att promenera, cykla, simma, dansa, träna på gym etc.

Får du mer ont, känner dig tung och allmänt seg/utmattad i kropp när du utfört någon syssla/träning?

Ta det lite lugnare en tid, stressa inte fram motionen, ta det lite successivt dag för dag, vecka för vecka. Är du mer eller mindre sängliggande? Gör mini-övningar i sängen/soffan med armar och ben några minuter här och där dagligen och ta det som sagt i din takt.

Djupare detox = Luckra upp biofilms/stagnation i lymfan

Att detoxa på djupet betyder all-in på frukten och samtidigt stötta upp med örterna. Vindruvor, vattenmelon samt de sura frukterna/bär är det som detoxar mest. Tål man inte frukt, har mkt stagnation i lymfa, njurar som inte filtrerar, är t.e.x histaminkänslig etc bör man stötta upp binjurar och njurar en tid först innan man går all-in på frukten.

Fasta på endast vindruvor är bland det bästa man kan göra, liksom fruktjuice, helst då mest sura frukter och/eller rent vatten, då får även tarmarna vila från alla fibrer och kroppen kan fokusera mer på att få väck allt skräp fortast möjligast, men åter igen..

Om inte njurarna filtrerar, var tar då skräpet vägen?

Jo, det stannar i kroppen och kan förflytta sig till andra ställen. Därför är det så otroligt viktigt att få igång sina njurar ordentligt. För en del kan det gå relativt fort till att njurarna kommer igång, andra kan det ta längre tid. Läs mer under avsnittet njurfiltrering.

Vad kan man vänta sig för utrensningsbesvär?

Allt möjligt mellan himmel och jord… och lite till. Beror helt på ditt immunförsvar och hur belastad kroppen är. Ju fler besvär, ju längre du har gått med dina besvär desto fler utrensningssymtom bör du vänta dig. Därför rekommenderas att du ser över i vilken immunförsvarsnivå du ligger i och tar det i din takt med frukt/örterna.

Läs mer om utrensningsbesvär

Hur man hjälper och stöttar lymfan:

  • Torrborstning
  • Djupandas
  • Lättare motion
  • Lymfmassage
  • Koppning
  • Yoga
  • Hoppa studsmatta
  • Bastu
  • Fasta så mycket som möjligt, toppen även för tarmar/organ/kropp
  • Ät mestadels Vindruvor, Vattenmelon, Sura frukter/bär.

Stötta med örter såsom Lymfkomplex samt Cirkulationkomplex paketet för mer stöttning att få igång lymfan. Har man mycket besvär, är svårare sjuk, haft sina besvär en längre tid rekommenderas generellt att vara lite försiktigt med att jobba med lymfan för mycket en tid tills man renat kroppen lite mer och stöttat upp njurarna, även binjurarna med örter. Binjurar reglerar njurarna till att filtrera och rena lymfan. Binjurarna är nyckelspelare i det endokrina systemet och de producerar livsnödvändiga hormoner som tex. kortisol, adrenalin, hormoner som reglerar produktionen av könshormoner som östrogen och testosteron. Stress är den värsta och största faktorn som påverkar binjurarna negativt. Det får dem att gå på högvarv och producera mer hormoner som adrenalin. Om stressen blir långvarig tar binjurarna skada och blir överansträngda. Vi skriver mer om binjurarna i ett eget avsnitt så läs gärna det.

För att få igång lymfsystemet kan du börja med lite lättare torrborstning, lättare yoga mm och successivt öka på med andra metoder. Har kroppen lätt för att svälla upp/samla vatten rekommenderas med fördel att försöka torrfasta så mycket man mäktar med. Ofta samlar njurarna vatten och här gäller att hjälpa njurarna till att öppna sig och få ut skräpet. Med stor fördel kan även en tarmdetox genomföras. Efter en tarmdetox händer en hel del positivt med mage/lymfa/njurar/kropp.

Produkter för lymfsystemet i butiken

-20%
159.00 kr 127.00 kr