Undervikt vs Övervikt

Undervikt och övervikt

Undervikt och övervikt är lika jobbigt och många gånger svårt att få bukt med. Att förändra kosten om du är smal, med undervikt kan skrämma många över att gå ner ännu mer i vikt.

Undervikt

Att gå ner i vikt är helt normalt och kan hända de första veckorna, månaden.  Särskilt när du går in på detoxen. Men det är inget att oroa sig för om du följer programmet och ser till att få i dig tillräckligt med frukt och grönt. Problemet är att man ofta äter för lite, men det finns en hel del du kan äta som gör att du inte går ner så mycket i början och/eller stabilisera det efter några veckor.

Du kan under detoxen lägga till lite mer bananer, dadlar m.m. Detta stoppar upp detoxen lite, men oroa dig inte, du detoxar ändå.

En sund kropp i balans, hittar tillbaka till idealvikten så det där brukar rätta till sig.

Tänk på att äta ofta såsom Frukost, mellis, lunch, mellis, middag, mellis. Juica och ät så mycket frukt och grönt du vill.

Video för dig som inte vill tappa i vikt:

 

Övervikt

För dig som har några kilon till övers eller t.o.m är överviktig och vill gå ner i vikt är oftast denna diet en glädjande diet för dig.

När du börjar på dieten tar det inte många dagar/veckor innan du märker att du tappat kilon. Allt eftersom veckorna går tappar du mer och mer. Vill du fortsätta tappa i vikt efter X antal veckor, stanna då kvar på detoxen till din kropp är mer i balans. Tänk på att äta mer ofta i mindre portioner och inte kasta i dig två eller tre stora mål om dagen.

Video för dig som gärna vill tappa i vikt:

Hur bör jag äta när jag känner att jag är fri från överväxten?

När du kommit så långt har du troligen upptäckt hur gott allt är, hur bra du mår. Oftast vill man aldrig gå tillbaka till ”skitmaten” och de onyttigheter du är van vid.

Efter en tid på programmet så kommer du upptäcka att du inte längre är sugen på det onyttiga. I framtiden kommer du kunna äta ute, gå bort på middagar, men det är inget vi kommer göra varje.  Det funkar om vi gör det då och då ungefär som man säger till barnen. – Bara godis på lördagar.

Man mår så bra att man känner att man inte vill proppa magen med massa gifter, man äter redan så gott och när man känner det varför vilja ändra det?

Om du ändå faller tillbaka i dina gamla vanor och märker att du börjar få besvär igen rekommenderar jag att omgående starta om med en detox. Om du inte gör något åt det kommer tyvärr besvären förvärras igen, speciellt om du samtidigt fortsätter med dina gamla vanor.

Finns det risk att jag blir sjuk igen.

Har man en gång haft överväxt och försurad kropp har man lättare att få tillbaka den. Du är extra känslig för sk. fusk. Får man tillbaka symtom är det viktigt att ta tag i det igen. Om man då inte gör något åt saken inom kort kan t o m dina tidigare besvär förvärras och nya andra besvär kan tillkomma då oftast Candida kommer tillbaka i en ännu mer aggressivare form än tidigare.

Varför kommer den tillbaka mer aggressivt?

Du kan aldrig ”Ta bort” Candida helt från tarmen, det är en normal tarmflora vi behöver för vårt immunförsvar. När man balanserat Candida till det normala, dör alltså de svagaste, de starkaste överlever och om de någon gång får chans till att överta igen, ja då gör de gärna det. Man kan aldrig förut spå var Candida denna gång ska sätta sig och skapa besvär och åkommor.