Ingefära

Ingefära läkeört & naturmedel

Ingefära är en gammal medicinalväxt som i tusentals år har använts i Asien och Afrika och framförallt inom traditionell kinesisk folkmedicinen till att motverka illamående. Ingefärans rot är fylld med antioxidanter och kan användas färsk, mald, torkad eller i form av juice. Oftast används roten i matlagning, men att dricka ingefära i shots eller te har blivit mer populärt nu än någonsin. Att läkeörten blivit så populär beror på att den sägs ha så många fördelar med de botande ämnena gingerol och shogaol. Ingefära kan motverkar inflammation, illamående, artros och ömma muskler samt sänker ditt blodtryck och stärker ditt immunförsvar.

Ingefärans effekt på Immunförsvaret

Populärast är ingefäran på att förhindrar och lindrar förkylning och den stärker ditt immunförsvar så att det blir bättre på att bekämpa virus. Ingefära innehåller massor ut av antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt. Ingefära kan lindrar och till och med kan motverka förkylningen, men det bästa är att äta den regelbundet i förebyggande syfte.

Inflammation motverkas med ingefära

Ingefära fungerar antiinflammatoriskt och har använts i århundraden för att ge hjälp vid ledbesvär och att motverka stelhet och smärtor vid artros. Främst är det ämnet gingerol som motverkar inflammation i kroppen.

Ingefära är bra för blodcirkulation

Ingefära ökar kroppens blodcirkulation eftersom den är rik på kalium som ökar blodtillförseln i hela kroppen. Ingefära bidrar till ett lägre kolesterol och förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar.

Ingefära lindrar migrän

Vid migrän kan ingefära motverka inflammatoriska ämnen i hjärnans blodkärl. Läkeörten lindra även illamåendet man kan känna vid migrän. Studier har visat att ingefära lika effektiv som en vanlig kommande medicin vid migrän. Den större skillnaden var att ingefära inte hade några bieffekter.

Matsmältningen ökar med ingefära

Ingefära ökar matsmältningen och stimulera tarmarna. På så sätt lugnar örten magen, minska gasbildning och motverka förstoppning. Vid viktminskning kan inte ingefära göra jobbet åt dig, men en studie visar att de som äter ingefära förbränner ungefär 43 kalorier.