Dill

Dill har använts sedan antikens tid för att bota halsbränna och diarré då den innehåller en mängd nyttiga och helande ämnen som sägs vara bra för matsmältningssystemet. Men tänk vilka nyttigheter denna ört  innehåller!

Äter du 100 gram dill så täcks hela 257% av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin A, 140% av vitamin C och 37,5% av  folsyra och vitamin B11.

När det gäller mineraler så täcker 100 gram dill 82% av RDI med järn och för mangan med 55%. Dill är även rik på kalcium som är bra för en frisk benstomme samt koppar, kalium, zink, magnesium och fosfor.

Här i Sverige överlever den inte över vintern ute så man får så om den varje år, den går att frysa, dock är hållbarheten inte längre än 3-4 månader. Gör gärna örtsalt med torkad dill i som håller längre.

Passa på att klipp ner den i salladen, över potatisen, på fisken..

Använd mer dill helt enkelt!