Vad bör jag undvika?

Tänk på att äta så mycket naturligt som möjligt och mat lagad från grunden utan tillsatser.

Undvik

  • Socker – Är beroendeframkallande och fungerar som bränsle för cancer, virus och bakterier.
  • Tillsatser i livsmedel – köp mat med så lite tillsatser som möjligt. Kika efter tex. E330 (Citronsyra), förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel och emuligeringsmedel, natruimglutamat, naturliga och artificiella smakämnen, sötningsmedel som aspartam, socker m.m. Dessa gör oss beroende, skapar inflammationer, skada vårt nervsystem och skapar cancer.
  • Gluten – Spannmål som innehåller gluten innehåller också andra allergener och proteiner som kan utlösa hälsoproblem. När vi äter gluten så täcks vårt tarmludd i den kletiga gluten-geggan och det gör att vårt näringsupptag blir rejält försämrat. Vill du återhämta dig snabbast möjligt minimera ditt glutenintag. Men köp inte alla de glutenfria färdig-produkter (bröd, knäckebröd, kex, mjölmixer och annat) som livsmedelsaffärerna säljer då de är processade.
  • Mjölkprodukter – Är slembildande och skapar obalans och inflammationer i våra kroppar. Mjölkprodukter innehåller en hel del fett vilket belastar matsmältningssystemet negativt.
  • Ägg – Är försurande och bidrar till inflammation och allergier.
  • Kött Flera länder i Europa ökar sin användning av antibiotika och tillväxthormoner i djuruppfödningen. Om du äter kött, köp ekologiskt och gärna från en gård nära dig. Undvik fläskkött, charkuteriprodukter, skinka, bacon då det är processat och innehåller höga halter av fett. Ät hellre viltkött eller kött från djur som är naturbetande.
  • Odlad fisk – som odlad Lax och Pangasius. När det gäller Pangasius så odlas de i diken i Vietnamn och får tillväxthormon och matas med fiskbajs och kadaver. De injiceras dessutom med urinextrakt för att rommen ska bildas snabbare. Den odlade laxen innehåller bla. det potentiellt hälsofarliga ämnet etoxikin så undvik odlad fisk!