Schisandra

Schisandra läkeört & naturmedel

Schisandra är ett traditionellt växtbaserat naturläkemedel som grundar sig på erfarenhet av långvarig användning. Läkeörten har sitt ursprung i östra Asien och har använts genom århundraden inom den kinesiska kulturen. Schisandra klassas som adaptogen, ett naturliga ämnen som har egenskaper att främjar kroppens anpassningsförmåga till krävande situationer. Adaptogener stabiliserar och balanserar viktiga kroppsfunktioner och hjälper kroppen att anpassa sig vid olika stressfaktorer.

Schisandra är mest välkänd för att minska fysisk trötthet och svaghetskänsla. Den används även för att bli piggare, mer vital, för att motverka stress, stärka binjurarna, ge en lugnande effekt och för att motverka depression. Schisandra skyddar och förbättrar leverns funktioner i kroppen och har en skyddande effekt på hjärta, kärlsystemet och lungorna. Schisandra ökar även blodcirkulationen samt den fysiska och psykiska prestationsförmågan.

Schisandra tas upp snabbt av kroppen och redan efter 30 minuter kan man känna av effekten. Det intressanta med schisandra är att den återger alla våra fem smaker såsom salt, sött, surt, beskt och starkt. Att den har alla fem smaker är en av hemligheterna till varför den är så verksam. Du bör undvika schisandra om du har epilepsi, högt blodtryck eller om du är gravid eller ammar.

Andra namn: Fjärilsranka (Schisandra chinensis)