Gua Sha

En behandling för dig som älskar att träna.

Det finns alltid en risk för skador, överbelastning eller värk vid träning och fysisk aktivitet. Du som tränar mycket vet hur axel, nacke eller ryggsmärta kan begränsa din träningsrutin. För att behandla och förebygga skador relaterade till träning är Gua sha sportbehandling en av de mest effektiva behandlingarna.

Muskelåterhämtning

Idrottsmassagen Gua Sha är en kraftfull behandling och passar dig som tränar mycket. Behandlingen gör att din muskulatur återhämtar sig snabbare. Resultatet är ofta att du känner dig lättare i kroppen, att musklerna ”svarar” bättre och att du känner dig starkare och mer energifylld när du tränar igen. Efter en Gua Sha behandling är en stor fördel den nästan omedelbara smärtlindringen. Smärtsamt ansträngda muskler kommer att slappna av och återhämta sig snabbare efter en Gua Sha sportbehandling som går djupare och varar längre än vanlig massage.

Vi arbetar på djupet öppnar upp flödet i kroppen och behandlar dina spända triggerpunkter så att näringstillförseln ökar och att slaggprodukter rensas ut.

Fördelar med Gua sha idrottsmassage är bland annat

  • optimerar din träning
  • förbättrad kapacitet
  • snabbare återhämtning
  • förebygger skador
  • mer energi
  • ökad rörlighet
  • behandling av skada

Genom regelbundna behandlingar får du en avslappnande effekt i hela kroppen. Detta leder till bättre återhämtning, risken för skador minskar och det möjliggör en intensivare träning.

Dokumenterade resultat

En studie från 2015 visar på att Gua sha är positivt för hjärtfrekvensvariationer (HRV), som är en viktig biomarkör. Det är ett mått på förändringen i tidsintervallen mellan intilliggande hjärtslag och en tydlig indikation av kroppen effektivitet och hälsa. En hälsosam HRV betyder förbättrat blodtryck, total kolesterol och fastande glucosnivåer och minskad övergripande stress och trötthet.

En annan studie publicerad i Science Direct från 2014 visar att Gua sha ökar tyngdlyftningsförmågan. Det står bland annat att ”Gua sha orsakade en signifikant ökning av tyngdlyftningsförmågan, främst genom minskad viktupplevelse och förbättring av biokemiska parametrar i serum” (fritt översatt).

Pris 850 kr

BOKA TID